Explora’t

Explora’t – un taller de sensibilització sobre el càncer de mama per a persones amb discapacitat intel·lectual

UOMi Cancer Center i Ginnova, unitats d’oncologia i ginecologia de la Clínica Mi Tres Torres, imparteixen, juntament amb Fundació Alex i Aura Fundació, una formació de sensibilització pensada per a persones amb discapacitat intel·lectual sobre la importància de l’autoconeixement i l’autoexploració per a la prevenció del càncer de mama .

El 19 d’octubre és el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, i cada cop cobra més importància que l’accés a tota la informació sobre aquesta malaltia i conèixer totes les eines de prevenció que tenim a la nostra disposició arribin a tota la societat, de manera completament inclusiva.

Amb aquesta finalitat, UOMi Cancer Center i Ginnova, les unitats oncològica i ginecològica de Clínica Mi Tres Torres, Fundació Alex i Aura Fundació, han unit les seves forces per traslladar, des d’una perspectiva propera i informal, amenitzada amb un esmorzar per a les participants, tots aquests coneixements i aprenentatges a un col·lectiu de 20 noies amb capacitats diferents.

Les assistents, usuàries d’Aura Fundació amb discapacitat intel·lectual i també treballadores de la pròpia entitat, han pogut preguntar dubtes i aprendre de la Dra. Marta Suárez, oncòloga especialista en patologies mamàries de UOMi Cancer Center, i de la Dra. Cristina Mariné, ginecòloga a Ginnova de la Clínica Mi Tres Torres.

La finalitat d’aquesta sessió no ha estat altra que explicar, de la manera més clara possible, què és el càncer de mama; els beneficis del coneixement del propi cos per aprendre a interpretar els seus senyals; la importància de la prevenció i de fer revisions de seguiment; així com el fonamental de tenir uns hàbits de vida saludables. Després d’una pausa breu per esmorzar, les participants han tingut l’oportunitat d’exposar els seus dubtes i compartir les seves inquietuds amb la doctora Suárez i la doctora Mariné de Clínica Mi Tres Torres.

Back to top