AEACaP

El projecte Prescripció d’exercici físic en el pacient amb càncer de pulmó liderat per la The Ricky Rubio Foundation i dirigit pel Dr. Santiago Viteri de UOMI Cancer Center, ha estat seleccionat com un dels guanyadors de l’edició 2022 de les beques Dulce López – Fabrizio Facchini de la AEACaP

El projecte tracta d’implementar un programa d’activitat física que permeti millorar les capacitats funcionals del pacient amb càncer de pulmó de cèl·lules no petites (CPCNP) que será intervingut d’una resecció pulmonar.

La prescripció d’exercici físic es realitzarà de manera individualitzada adaptant-la a cada pacient i s’utilitzarà com a tractament addicional pre i post cirurgia. La salut del pacient serà monitoritzada durant les 24h estudiant paràmetres relacionats amb la salut del pacient com poden ser la freqüència respiratòria, la saturació d’oxigen o la variabilitat de la freqüència cardíaca. La participació de cada pacient tindrà una duració total d’1 any.

La finalitat de l’estudi és millorar la qualitat de vida del pacient, amb un increment de les capacitats a través de l’esport i amb això minimitzar la simptomatologia provocada per la malaltia i la cirurgia.

Back to top