L’equip d’UOMI està compost per persones destacades de diferents disciplines, però que tenen en comú la seva vocació per l’atenció al pacient oncològic.
El Nostre Equip
Dr. Santiago Viteri
Sóc oncòleg mèdic, llicenciat a la universitat de Navarra, on també vaig aconseguir el meu títol d'especialista. En aquesta època vaig aprendre a cercar constantment noves opcions i tractaments per als pacients i un estil d'acompanyament empàtic i compassiu. El meu primer lloc com a especialista va ser a l'Hospital Mateu Orfila de Menorca, on durant un any vaig atendre pacients amb tota mena de tipus tumorals i amb certa limitació de recursos que em va obligar a treure el màxim partit del que tenia disponible. En aquesta època vaig aprendre que una de les tasques més importants de l'oncòleg és explicar de manera comprensible i propera als seus pacients el diagnòstic i el pronòstic de la seva malaltia. Durant tretze anys he treballat a l'Institut Oncològic Dr. Rosell on m'he especialitzat en biologia molecular del càncer, medicina personalitzada, tumors toràcics i investigació clínica. Vaig començar com a adjunt però progressivament vaig anar adquirint responsabilitats de gestió de l'equip mèdic i vaig arribar a ser el cap clínic al càrrec d'un equip de 14 oncòlegs que atenia pacients a quatre hospitals de l'àrea de Barcelona. També he desenvolupat activitat docent, formant especialistes de Llatinoamèrica i Europa i com a conferenciant en reunions i congressos nacionals i internacionals. L'agost del 2021, juntament amb un destacat equip de professionals, vaig fundar Mi Cancer Center SLP, un projecte independent dedicat a l'atenció integral, global i personal del càncer per a pacients i familiars. Aviat vam unir les nostres forces amb #ClinicasMI per crear #UOMI Cancer Center, un centre oncològic innovador a Barcelona i Lleida.
Dra. Marta Suárez
Sóc oncòloga mèdica i em vaig llicenciar en Medicina a la Universitat de Saragossa l'any 1997. Vaig fer la residència i vaig aconseguir el títol d'especialista a l'Hospital del Mar de Barcelona. Posteriorment vaig treballar dos anys com a adjunta en aquest centre, incorporada a la unitat de tumors mamaris i ginecològics. En aquells anys, es començaven a aplicar noves teràpies pel càncer de mama i s'avançava cap a l'oncologia de precisió. Vaig viure aquesta transició cap a la nova oncologia i alhora vaig aprendre a tractar el pacient de forma integral, atenent les seves necessitats psicològiques, socials, nutricionals i les altres patologies mèdiques acompanyants; amb atenció al detall. Posteriorment, vaig treballar durant dos anys a l'Institut Dexeus i a l'Hospital de Barcelona, atenent pacients de diverses patologies, però fonamentalment tumors mamaris i ginecològics. Els següents tretze anys, vaig treballar al Centre Mèdic Teknon, on vaig formar part del comitè de patologia mamària i ginecològica. També vaig col·laborar durant dos anys amb la Clínica IMQ Zorrotzaurre a Bilbao. Com a adjunta, he passat visita a les consultes externes, però també a la planta d'hospitalització, acompanyant els pacients en diferents moments de la malaltia. L'últim any, vaig ser la directora assistencial, ajudant a la gestió del dia a dia a la unitat d'oncologia. A l'agost del 2021 vam crear UOMI Cancer Center on compagino l'activitat com a oncòloga en patologia mamària i ginecològica amb la direcció assistencial.
Dr. Carlos Cabrera
Sóc llicenciat en Medicina per la Universitat de Sant Martí De Porres (Lima, Perú) des del 2007. En concloure la meva carrera vaig desenvolupar treballs preclínics a l'àrea de cèl·lules mare i posteriorment vaig iniciar la meva formació a l'Hospital Universitari Mútua Terrassa on vaig obtenir l'especialitat d'Oncologia mèdica. Posteriorment vaig incorporar-me al servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Clínic de Barcelona a la Unitat de Tumors Toràcics. El 2019 em vaig unir a l'Institut Oncològic Dr. Rosell continuant amb la cura de pacients amb tumors toràcics. L'agost del 2021 vam fundar UOMI Cancer Center, un servei d'oncologia centrat en l'atenció multidisciplinària del pacient amb càncer. He participat activament en diversos assaigs clínics i he estat autor i coautor de diversos treballs científics presentats en congressos científics i revistes biomèdiques nacionals i internacionals. Com a part de la meva formació mèdica contínua tinc un Màster en Oncologia Molecular (Centre Nacional de Recerca Oncològica-CNIO) entre altres títols. Els meus interessos científics principals se centren en l'estudi dels exosomes així com del microambient tumoral i la seva implicació en el càncer. Actualment sóc membre de diverses societats científiques com ara la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM), el Grup Espanyol de Càncer de Pulmó (GECP), l'Associació Internacional per a l'Estudi del Càncer de Pulmó (IASLC), de la Societat Europea d'Oncologia Mèdica (ESMO), la Societat Catalana-Balear d'Oncologia (SCBO) i la Societat Internacional de Biòpsia Líquida (ISLB).
Dr. Albert Abad
El Dr. Albert Abad és Llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona i el 1991 es va doctorar a la Universitat Autònoma de Barcelona per la seva recerca en la modulació de la droga citostàtica 5 fluoruracil. Ha estat cap de la secció de Tumors Gastrointestinals i director de la Unitat de Recerca Traslacional de Tumors Gastrointestinals a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (IGTP). Cap de la Unitat d'Oncologia a la Clínica CIMA, Hospitals Sanitas, a Barcelona fins al 2018. Ha editat 15 llibres, ha col·laborat en 34 edicions de llibres científics i és autor o coautor de més de 152 articles científics i més de 250 presentacions a Congressos Internacionals. El Dr. Abad va ser president de la Societat Catalano-Balear d'Oncologia de l'Acadèmia Científica Mèdica (1992-1994) i vicepresident del Grup Espanyol de Tractament de Tumors Digestius. Membre de la Societat Espanyola d'Oncologia (SEOM), de l'American Society of Clinical Oncology (ASCO), l'American Association in Cancer Research (AACR) i l'European Society of Medical Oncology (ESMO). Ha dirigit 10 tesis doctorals.
Dr. Alberto Rodrigo
Sóc llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat d'Alcalá de Henares (Madrid) i sóc especialista en Oncologia Mèdica, via MIR, a l'Hospital Clínic Universitari Lozano Blesa de Saragossa. Vaig cursar el Màster Universitari en Oncologia Toràcica per la Universitat d'Alcalá de Henares, un postgrau en Oncologia Mèdica de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM) per la Universitat de Girona i sóc Expert Universitari en Càncer de Pàncrees per la Universitat d'Alcalá de Henares. També sóc Expert Universitari en Immunologia Tumoral i Immunoteràpia del Càncer per la Universitat d'Alcalá de Henares. Des del 2017 fins a l'actualitat treballo com a facultatiu especialista en Oncologia Mèdica a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i la clínica Novaliança de Lleida. Sóc membre de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM), de l'European Society of Medical Oncology (ESMO) i del Grup Espanyol de Melanoma.
Gina Simó
Sóc graduada en infermeria per les Escoles Universitàries Gimbernat a l'any 2014. En acabar la carrera, vaig començar a treballar a la unitat d'oncologia de l'Hospital Universitari Dexeus, on vaig reforçar la idea que en infermeria hem d'estar en constant actualització i fer un esforç especial per aconseguir un tractament integral dels nostres pacients, no només centrat en la seva malaltia, sinó també a atendre les seves necessitats biopsicosocials. El 2017 vaig començar a treballar com a coordinadora i infermera d'assajos clínics a l'Institut Oncològic Doctor Rosell (IOR), on vaig iniciar la meva carrera dins dels assaigs clínics, aprenent el seu funcionament i importància en els avenços constants que es donen en l'abordatge del càncer. Posteriorment, el 2020, vaig entrar a treballar a IQVIA biotech i durant dos anys vaig estar treballant com a monitora d'assajos clínics per a diferents farmacèutiques com Novartis, Janssen, Merck, etc. El març del 2022 em vaig incorporar a Clínica Tres Torres on treballo com a infermera oncològica a UOMI cancer center, servei centrat en l'atenció multidisciplinària del pacient oncològic.
Lorena Àguila
Em vaig graduar com a infermera a la Universitat de Navarra (2009/2013), durant els anys de la carrera vaig realitzar un voluntariat en oncologia pediàtrica i va ser allà on em vaig enamorar d'aquesta especialitat. Anys més tard, vaig cursar a la Universitat Pública de Navarra l'especialitat de cures d'infermeria en oncologia mèdica i hematologia. Durant set anys vaig treballar a Osasunbidea; allí vaig recórrer diverses unitats d'oncologia com farmàcia, radioteràpia/braquiteràpia, hospitalització en oncologia mèdica i hematologia i hospital de dia. El 2021 vam iniciar un nou projecte conjuntament amb UOMI Cancer Center a la Clínica Minovaliança de Lleida (2021) de la qual sóc infermera referent d'Oncologia. El més important per a nosaltres és cuidar i acompanyar de manera integral tots els pacients i familiars en el procés de la malaltia.
Carmen Albiol
Diplomada en Ciències Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Màrqueting, Distribució i Consum per la Universitat de Barcelona. El meu primer lloc en una unitat d'oncologia va ser al Centre Mèdic Teknon, al departament de facturació de l'Institut Oncològic Dr. Baselga. Posteriorment vaig tenir l'oportunitat de treballar al departament d'atenció al pacient de mútues de l'Hospital Universitari Dexeus. El 2010 em vaig incorporar a l'Institut Oncològic Dr. Rosell on vaig treballar durant 11 anys al departament d'administració i finances com a coordinadora i vaig anar adquirint responsabilitats fins que em van promocionar com a directora d'operacions. Recentment he ampliat els meus coneixements cursant un màster en Gestió Hospitalària i Serveis Sanitaris per la Universitat de Barcelona en col·laboració amb l'Hospital Clinic. A l'agost del 2021 vam fundar UOMI Cancer Center on lidero el departament d'administració i finances.
Montserrat Toledo
Diplomada en Ciències Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Màrqueting, Distribució i Consum per la Universitat de Barcelona. Vaig treballar al departament de comptabilitat dels laboratoris Novartis Farmacèutica. Posteriorment em vaig iniciar al sector hospitalari al departament de compres de l'Hospital Universitari Dexeus. Vaig continuar la meva trajectòria professional com a assessora hospitalària a Sensata Salud. Durant 9 anys vaig treballar a l'Institut Oncològic Dr. Rosell al departament d'administració i finances fins que em van promocionar com a responsable de la Fundació IOR. Recentment he ampliat els meus coneixements cursant un màster en Gestió Hospitalària i Serveis Sanitaris per la Universitat de Barcelona en col·laboració amb l'Hospital Clínic. A l'agost del 2021 vam decidir emprendre UOMI Cancer Center on gestiono el departament d'atenció al pacient i comunicació.
Montse Jordan
Soc tècnic auxiliar d'infermeria. La meva trajectòria professional va iniciar l'any 2000 a la Clínica Aliança com a auxiliar d'hospitalització. Posteriorment, vaig començar a treballar a les consultes externes. He treballat a diferents especialitats com a ginecologia, pediatria, cardiologia, vascular, etc. En 2021 se'm va proposar treballar al nou servei d'oncologia de la Clínica MiNova Aliança, sempre m'havia agradat i interessat aquesta especialitat, així que vaig acceptar i des de llavors formo part de UOMI Cancer center.
Teresa Alonso
Soc llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona des del 2007. La meva primera experiència en oncologia va ser al camp dels estudis observacionals dins del departament de bioestadística i bioinformàtica de l'Institut Català d'Oncologia (ICO). Posteriorment, vaig fer el postgrau en Metodologia, Disseny i Desenvolupament d'Assaigs Clínics Oncològics i em vaig incorporar a la unitat d'assajos clínics on vaig adquirir amplis coneixements en la gestió de la investigació clínica i vaig tenir el meu primer contacte amb pacients en assaig clínic, aprenent a atendre les seves necessitats i la importància de l’acompanyament. També he treballat com a gestora de dades del projecte GCAT Biobank a l'Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del càncer (IMPPC) ampliant els meus coneixements al camp de la recerca biomèdica. Durant 7 anys he coordinat la unitat d'assaigs clínics de l'Institut Oncològic Dr. Rosell arribant el 2021 a tenir 60 assaigs oberts a tot tipus de tumors sòlids. A l'agost de 2021 vam constituir UOMI Cancer Center on coordino la Unitat d'assajos clínics, participant activament en la investigació de tractaments oncològics d'última generació.
Ainhoa Videgain
Dra. María Orera
La Doctora María Orera Clemente es va llicenciar en Medicina a la Universitat de Saragossa. En acabar la carrera va rebre una beca Fullbright com a investigadora associada al Department of Biochemistry de la Universitat de Tennessee a Knoxville (EUA). Realitzant allà la seva tesi Doctoral durant un període de quatre anys. Posteriorment, es va traslladar al Birth Deffects Center de la mateixa Universitat, on va fer dos anys d'especialització en Citogenètica. Quan va tornar a Espanya, va obtenir el Doctorat en Medicina a la Universitat de Saragossa, qualificat amb Premi Extraordinari. Va fer la seva formació postdoctoral al Centre Espanyol de Malalties Moleculars a la Universitat Autònoma de Madrid. És especialista en Bioquímica Clínica i està acreditada com a genetista per l´Associació Espanyola de Genètica Humana. Ha fet el programa d'Expert Universitari en Gestió d'Unitats Clíniques a la UNED i el Summer Fellowship a Cancer Prevention and Molecular cancer prevention del National Cancer Institute del National Institute of Health a Bethesda (EUA). El 1990 va ser l'encarregada de crear i dirigir la Unitat de Genètica de l'Hospital General Universitari Gregorio Marañón de Madrid, posició que ha ocupat durant 32 anys. Durant els anys 2006 al 2014 va ser Directora Mèdica del Laboratori CGC Genetics a Madrid i durant el 2014 al 2016 Assessora mèdica del Laboratori Nim Genetics. Des del 2019 col·labora amb el laboratori Genològica oferint Consell Genètic. Des del 2012 exerceix com a genetista Clínic als Hospitals del grup Quirón, i a la Unitat d'Oncologia de la Clínica Tres Torres des de la seva creació. Membre de la Junta Directiva de l'Associació Espanyola de Biopatologia Mèdica/Medicina del Laboratori i presideix la Comissió de Medicina Especialitzada d’aquesta associació. És professora associada de la facultat de Medicina de la Universitat Complutense de Madrid, on imparteix les assignatures de Consell Genètic en Medicina i Genètica aplicada a les ciències de la salut. Ha presentat més de 100 comunicacions a Congressos, més de 60 ponències convidades i ha publicat més de 50 articles a revistes nacionals i internacionals. Ha participat en més de 10 projectes de recerca.
Zaida Plazas
Zaida s'incorpora a l'equip d'infermeria per atendre els pacients ingressats i en tractament de l'Hospital de Dia d'UOMI Cancer Center.
Zaida va estudiar Infermeria a la Universitat Rovira i Virgili (2012 - 2016) i té un postgrau en infermeria quirúrgica de la UAB (2017-2018).
Es dedica al camp de la infermeria oncologica des de fa 7 anys: 2 a l'Hospital Moises Broggi (2016-2018) i 5 anys a l'Hospital Clinic i Provincial de Barcelona (2017-2023). Ha treballat també com a infermera al camp de l'hematologia i l'hemoteràpia, àmbits en què compta amb formació en transplantaments (TPH) i en teràpia CAR-T.
La seva especialitat es l'atenció ambulatoria a diferents hospitals de dia: hemostasia, oncologia i hematologia, principalment, encara que també a Cardiologia, Dermatologia il Reumatologia.